پِلیونیا
نوشته شده توسط : hr

پِلیونیا


نام علمی :   Pellionia
نام انگلیسی : Trailing watermelon begonia
خانواده : اورتیکاسه (Urticaceae)

پلیونیا گیاهی است خزنده و علفی از خانواده اورتیکاسه (Urticaceae)، با رشد سریع و نگهداری و تکثیر بسیار ساده، برگ ها بیضی شکل با لکه های زرد و قهوه ای در متن سبز، حذف جوانه های انتهایی جهت پرپشت شدن و توپی شدن گیاه الزامی است، در صورتی که برگ های قاعده ساقه از بین بروند و ساقه لخت شود بهتر است به عنوان منبع تکثیر از آن استفاده گردد. گیاه بسیار مناسبی برای کاشت در جام های شیشه ای و سبد آویزان است، بهتر است روی پایه یا در جای بلند نگهداری گردد، گیاه جالبی برای کاشت گروهی و پوشش گلدان های بزرگ است. گل های ظریف به رنگی نامشخص دارد که وقتی به صورت گیاه خانگی نگه داری شود خبری از آنها نیست و فقط در فضای باز رشد می کنند. نگهداری آن در فضای باز ساده و شبیه به نگه داری آن به عنوان گیاه آپارتمانی است و اغلب به عنوان گیاه پوشش زمین به کار می رود.

عوارض و درمان:

قاعده ساقه ها قارچی، خاکستری و پوسیده است: قارچ بوتری تیس عامل آن است که خود ناشی از هوای سرد و مرطوب است، گیاه را با سم قارچ کش سمپاشی کنید، غبارپاشی را کم یا متوقف نمایید، گلدان را به محیط گرمتری ببرید.

برگ ها و ساقه ها چین و چروک دار هستند و برگ ها می ریزند: هوا خیلی گرم است، گلدان را به مکان گرم تر با جریان ملایم هوا منتقل نمایید، غبارپاشی روزانه را با آب ولرم و سبک فراموش ننمایید.

برگ ها رنگ پریده و لکه های سوخته روی آن ها مشاهد می شود: نور شدید و مستقیم عامل آن است، محل گلدان را تغییر دهید.

گیاه خود را انداخته است: گیاه شدیداً تشنه است، فوراً آبیاری نمایید.

برگ ها چین و چروک دارند و لکه هایی روی آن ها ظاهر شده اند: عامل آن استفاده از مواد براق کننده شیمیایی است، غبارپاشی جهت تمیز نمودن برگ ها کافی است.

ساقه ها شروع به پوسیدن نموده و برگ ها خود را می اندازند: آبیاری بیش از اندازه است، اجازه دهید سطح خاک گلدان در فاصله بین دو آبیاری کاملاً خشک شود و سپس آبیاری نمایید، زهکش را بازدید کنید.

حشرات سبز رنگ و مواد چسبناکی روی برگ هاست: با سم حشره کش هفته ای یکبار گیاه را سمپاشی کنید تا حشرات از بین بروند.

ساقه ها دراز و فاصله بین دو برگ زیاد است و برگ ها میریزند: هوا تاریک است، گیاه را به محل روشن با نور غیر مستقیم ببرید.
نحوه ی قلمه گیری:قلمه های ۵-۸ سانتیمتری را از شاخه های بلند با جوانه انتهایی و حداقل دو جفت برگ تهیه و یک جفت برگ پائینی را قطع و قلمه را تا جفت دوم برگ درون مخلوطی از شن و پیت کشت نموده و آبیاری نمایید، جهت حفظ رطوبت گلدان را با چادر چلاستیکی پوشانیده و در محل گرم نگهداری کنید، هر روز ۵ دقیقه چادر را بردارید.رنگ برگ های پلیونیا بر حسب سن گیاه متفاوت است و همیشه تغییر رنگ می دهد،گاهی قرمز تیره و سپس سبز نقره ای و بعضی مواقع رنگ های قهوه ای و سبز و زرد مخلوط هستند.

نیازمندی های محیطی

رطوبت: یک بار در هفته در زمستان و دو بار در تابستان غبارپاشی لازم است، در صورت بالا رفتن درجه حرارت غبارپاشی را به هر روز افزایش دهید.

تغذیه: جهت تأمین مواد و عناصر غذایی برای این گیاه از کودهای مایع یا جامد محلول در آب مخصوص گل های زینتی طبق دستور هر ۲۱ روز یک بار استفاده نمایید.

تعویض گلدان: تعویض سالیانه با گلدان یک اندازه بزرگ تر مورد احتیاج است، مواظب برگ های ظریف آن باشید.

تمیز نمودن برگ ها: برگ های آن ترد و شکننده و حساس است، سعی کنید با غبارپاشی برگ ها را تمیز کنید، از مواد براق کننده شیمیایی استفاده نکنید.

آبیاری : در تابستان 2 بار در هفته و در زمستان یک بار در هفته آبیاری کافی است. خاک را همیشه مرطوب نگه دارید، زهکش را مرتباً بازدید کنید و اجازه ندهید خاک گلدان باتلاقی شود، در درجات خیلی پائین آبیاری را کم کنید.
دما : حداقل درجه حرارت در زمستان 16 درجه و حداکثر در تابستان 27 درجه سانتیگراد است، در درجات حرارت بالا غبارپاشی لازم است.
خاک : خاک مطلوب برای این گیاه کمپوست و یا خاک خوب باغچه است.
نور : در سایه به خوبی رشد می کند ولی نور کامل را ترجیح می دهد، نور مستقیم آفتاب به خصوص از پشت شیشه به برگ های گیاه صدمه می زند.
تکثیر : ریشه دار نمودن قلمه ها و گرفتن قلمه برگ!!




:: موضوعات مرتبط: گیاهان آپارتمانی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1244
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 28 آذر 1396 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: