از گونههای معروف آن A. Americanaاست. این گیاه بومی مکزیک است. برگهای آن بهصورت طوقهای قرار داشته و بهنسبت ضخیم و آبدار هستند و قسمت انتهایی برگ تا حدی قابل انعطاف است. بهطور معمول در نوک برگها یک خار سیاه رنگ وجود داشته و حاشیه برگ دندانهدار است. برخی از آنها دارای برگهای ابلق با حاشیه زرد رنگ میباشند. شکل برگها و یا کرکدار بودن آنها و نیز نحوه رشد و نمو برگها و بسیاری ویژگیهای دیگر، انواع مختلف آگاو را از همدیگر متمایز میکند. این گیاه در طبیعت، رشد فوقالعاده زیادی داشته و شاخههای بلند گلدهنده ایجاد میکند ولی در منازل و گلدان چندان رشدی ندارد. اگر از این گیاه خوب مراقبت شود پس از ۱۰ سال به گل میرود که ارتفاع گل آن به بیش از ۳ متر نیز میرسد. ولی برگهای این گیاه بهویژه در نوع ابلق(A. americana ‘marginata’)جنبه زینتی دارد که حاشیه برگ آن زرد رنگ است.

آکاو آمریکایی
آگاو سبز
معرفی آگاو:
آگاو با نام انگلیسی Century plant و نام علمی Agave sp. از خانواده Asparagaceae ، گیاهی است دائمی و بومی آمریکا که ساقه ندارد و برگهای آن مستقیما از سطح خاک از ریشه خارج میشود. این برگها پهن، دراز، چرمی گوشتی، به شکل خنجر و به رنگ سبز مایل به خاکستری است که سطح آن مقعر و درنتیجه پشت آن برآمده و محدب است. لبه های برگ تیغهای قهوه ای وجود دارد. گلهای آگاو به رنگ زرد مایل به سبز هستند که ساقه گلدهنده مستقیم از وسط برگها ظاهر میگردند.
تکثیر:
دو روش برای تکثیر آگاو وجود دارد:
- کشت با بذر: برای این منظور، بذر را به صورت سطحی و در اوایل بهار در خزانه کشت می کنند و وقتی بذر جوانه زد و گیاهچه حاصل به اندازه کافی رشد نمود، در اوایل تابستان به زمین اصلی انتقال می یابد.
- کشت با پاجوش: در این روش، پاجوش های نزدیک ریشه در پایه مادری را جدا کرده و در بستری مناسب کشت میکنند و بعد به زمین اصلی منتقل می کنند که بهترین روش تکثیر همین میباشد
آبیاری:
آگاو تحملش در برابر خشکی بالاست اما آبیاری کافی و منظم باعث رشد بهتر گیاه میشود ولی نباید آبیاری به حدی باشد که غرقابی رخ داده و ریشه بپوسد.
خاک:
از نظر بستر کشت، در طیف وسیعی از بافتهای مختلف رشد میکند فقط باید حتما خاک زهکش مناسب داشته باشد.
دما:
این گیاه به سرما و یخبندان حساس است ولی گرمای بالا را میتواند تحمل کند.
نور:
محل رشد آگاو نباید سایه باشد چون به نور مستقیم و کافی نیاز دارد و از آنجایی که زیبایی این گیاه عمدتا به سبب برگهای آن است، پس سایه یا کمبود نور باعث می شود برگها رنگ پریده و باریک شده و ظاهر گیاه زیبایی خود را از دست بدهد. در کل این گیاه محلهای آفتابی و گرم که سرباز هستند را بیشتر می پسندد.
خواص:
- در این گیاه ماده ای به نام هکوژنین وجود دارد که در داروسازی برای تولید هورمونهای جنسی و تولید کورتیزون به کار می رود.
- از این گیاه شیره ای استخراج میشود که تامین کننده ویتامین C در بدن است.
- شیره برگ آن ادرارآور است، برای قاعدگی مناسب است و در برخی گونه های آن این شیره به عنوان مسکن درد دندان بکار می رود.
- کوبیده برگ آن را بر روی زخمهای صعب العلاج گذاشته تا درمان شود.
- دمنوش برگها آن مسهل بوده و برای درمان یبوست و نفخ شکم مفید است.
(لطفا مطالب سایت منصوری گل را بدون ذکر منبع منتشر نفرمایید)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
*************************************
یه گونه دیگه هم داره که عروس این جنسه به نام آگاوو ویکتوریا A.victoria بومی مکزیک کند رشد ،برگها با حاشیه ای صاف و منتهی به یک خنجر سیاه،ابلق که تو ایران سایز کوچیکش کمیابه ولی سایز بزرگش هست ولی نه به اندازه گونه ی بالا!
یه گونه ی دیگه که واقعا تو ایران کمیابه A.Mediopicda هستش که من افتخار دارم چند تا ازش بچه گرفتم ولی همه دست وبالمو زخمی کرده!
گونه ی کمیاب دیگه آگاو لیندا هستش که خداییش ازون وحشی خوشگلاست A.Bracteosa یدونه داشتیم ۲۰ سالش بود حدود یکو هفتصد قیمتش بود هیچی دیگه رو دستمون موند
نیازها
نور: گفتم این گل مرد روزهای سخته چون که واقعا به شرایط سخت مقاومه،به نور زیاد احتیاج داره آفتاب مستقیم واسش لازمه توی سایه و جای کم نور اصلا خوب جواب نمیده توی اتاق پنجره جنوبی بهترین جاست
آبیاری: نیاز آبی این گیاه بالا است ولی چون به پوسیدگی ریشه حساس است نباید بیش از اندازه آب داده شود. در مناطق با زمستان معتدل میتوان آن را در هوای آزاد نگهداری کرد.
دما: به هوای سرد و یخ بندان حساسه به جز گونه ی امریکایی ،بقیه رو نمیشه تو حیاط تو زمستون نگه داشت باید با پلاستیک دورشو پوشانید.گرمای زیاد هم براش مهم نیست!
رطوبت: به همون رطوبت متوسط توی اتاق و یا حیاط احتیاج داره.
تغذیه : با این که به این چیزا اعتقادی نداره ولی ماهی یکبار دوماهی یکبار با کود کاکتوس یا آب ماهی تغذیه کنی.
تکثیر: با پاگیاه و بذر قابل افزایش است. بستر افزایش، باید مقدار زیادی ماسه داشته باشد. در صورتی که پاگیاه، ریشه نداشته باشد میتوان آن را در بستر ریشهزایی کرد.
تعویض گلدان : با بیرون زدن ریشه از زیر گلدان نوبت تعویض آن است حدودا هر ۲ یا ۳ سال یکبار باید تعویض گلدان کرد در ضمن هرچی گلدون تنگ تر بشه بچه دهی بیشتر و رشد هم بیشتر خواهد بود البته به طور محدود!

پاجوش های اگاو
**************************
بذر ساکولنت آگاو پورپوساروم

بذر آگاو پورپوساروم
تعداد تقریبی بذر
10 عددفصل کاشت
هوای خنکزمان جوانه زنی
7 روزتعیین میزان نور
آفتابنوع خاک
خاک کاکتوسبذر آگاو پورپوساروم

آگاوو پرپروسوم
شرایط پرورش آگاوو پرپروس
این گیاه بومی مکزیک بوده و در سایزهای کوچک و متوسط اولین گیاهی است که توجه گردشگران در بیابان های مکزیک را به خود جذب میکند. برگ ها به فرم روزت و مرکز گریز و دارای حاشیه ی تیغ دار و نوک مسلح به یک تیغ محکم می باشد. گلدهی این گل ممکن است سال ها به تعویق بیوفتد زیرا این گیاه بسیار دیر به دیر گل می دهد و به همین دلیل به گل قرن معروف است. بیشتر مناسب برای کاشت در مناطق جنوبی و باغ های صخره ای می باشد.
تکثیر
تکثر این گیاه از طریق بذر و جدا کردن پاجوش ها میسر می باشد. پس از بزرگ شدن بوته آنها را به گلدان 6 منتقل میکنند و بعد از ریشه پر کردن به گلدان های بزرگتر منتقل می شود.
خاک
از آنجاییکه این گیاهان بومی نواحی گرمسیری هستند بنابراین خاک آنها نیز همانند خاک این مناطق سبک با PH کمتر از ۷ تا نزدیک به ۷ و با قابلیت نفوذ بیشتری است. خاک کاکتوسها، بهترین خاک برای اگاوو ، خاک کاکتوس گرامافلور آلمان می باشد.
در بهار تغذیه با کود های مخصوص کاکتوس (موجود در فروشگاه)، هر 20 روز یک بار توصیه می شود.
نور
بهترین نور برای پرورش این واریته از اگاوو نور غیر مستقیم آفتاب می باشد تا دچار آفتاب سوختگی نشود. و
آبیاری
از آنجاییکه این گیاه بومی مناطق خشک و صحرا های آمریکای جنوبی است نیاز آبیاری آن حداقل می باشد. بعبارتی هر زمان که خاک گیاه خشک شود با آبیاری انجام شود.
درجه حرارت
بهترین درجه حرارت برای نگهداری این واریته 26 تا 28درجه سانتی گراد می باشد. این گیاه به شبهای خنک ، حدود 15 درجه سانتی گراد و تهویه مناسب نیازمند است. این گیاهان درجه حرارت سرد را دوست ندارند.
******************
معرفی گیاه آگاو لیندا
گونه کمیاب دیگر از خانواده آگاو، آگاو لیندا است که از زیباترین این خانواده است.
عوارض و درمان
زرد شدن نوک برگها
نکات و ملاحظات
در هنگام تعویض گلدان، جابجایی و یا تکثیر آن مراقب تیغهای این گیاه باشید.
مراقبت و نگهداری
نور
این گیاه برای روزهای سخت است چون واقعاً به شرایط سخت مقاومت خوبی دارد. به نور زیاد احتیاج دارد آفتاب مستقیم را تحمل میکند ولی در آفتاب ظهر از بین می رود. در سایه و جای کم نور اصلا خوب رشد و نمو ندارد. در اتاق پنجره جنوبی بهترین مکان برای این گیاه است.
آبیاری
نیاز آبی این گیاه بالا است ولی چون به پوسیدگی ریشه حساس است نباید بیش از اندازه آب داده شود. در مناطق با زمستان معتدل میتوان آن را در هوای آزاد نگهداری کرد.
دما
به هوای سرد و یخ بندان حساس است. گرمای زیاد هم برای این گیاه مهم نیست.
رطوبت
رطوبت متوسط در اتاق و یا حیاط کافیست.
تغذیه
هر دو ماه یکبار با کود کاکتوس.
هرس
_
تکثیر
با پاجوش گیاه و بذر قابل افزایش است. بستر افزایش، باید مقدار زیادی ماسه داشته باشد. در صورتی که پاجوش گیاه، ریشه نداشته باشد میتوان آن را در بستر ریشهزایی کرد.
تعویض گلدان
با بیرون زدن ریشه از زیر گلدان نوبت تعویض آن است حدودا هر ۲ یا ۳ سال یکبار باید تعویض گلدان کرد در ضمن هرچه گلدون تنگ تر باشد بچه دهی بیشتر و رشد هم بیشتر خواهد بود البته به طور محدود.
خاک
خاک لیمونی برای این گیاه مطلوب می باشد.
*********************