لیندا
نوشته شده توسط : hr

نام علمی : Beucarnea recurvata

21

این گیاه به نخل دم اسبی و لیندا مشهور است . بومی جنوب غرب آمریکا و مکزیک است و به زندگی بیابانی عادت دارد. برگ های آن باریک و کشیده و ضخیم و مقاوم ، مجنون و آویزان و فنری است. این برگ ها سطح مقطع کمی دارند تا مانع از هدر رفتن آب گیاه شوند. حالت زیبای آن ناشی از سرازیر شدن برگ ها به طرف پایین بخصوص در سنین بالاست. انتهای ساقه ضخیم می شود و شکل عجیبی به خود می گیرد و نام انگلیسی آن به معنی پای فیل به همین علت است. پایه بسیار بزرگ و ورم کرده گیاه، آب را در خود ذخیره می نماید.

ارتفاع لیندا ممکن است به دو متر هم برسد. با بالا رفتن سن گیاه از ساقه آن جوانه هایی می روید که به خاطر حفظ شکل و فرم آن باید فوراً حذف گردند. نگهداری از آن برای باغبان های آماتور نیز ساده است.

نیازها

نور :در نور کامل بهترین رشد را دارد، اما گیاه خود را به نور متوسط هم عادت می دهد و در نیم سایه نیم آفتاب هم رشد خوبی دارد. هر چند وقت یکبار گلدان را به محل پر نور ببرید. کلاً سعی کنید نور آن کافی باشد (نور مستقیم آفتاب ارجحیت دارد).

دما :حرارت مناسب برای این گیاه، «بسیار گرم» است. اما با حرارت متوسط هم تطبیق می یابد (اگر در محل خنک پرورش یافته است بهتر است به ندرت آبیاری شود). در زمستان حرارت 10 تا 13 درجه برای آن مناسب است. در صورت افت دما آبیاری را قطع کنید.

آبیاری :چون این گیاه توانایی نگهداری آب را در درون خود دارد، باید گذاشت تا خاک گلدان ، بین دو آبیاری، تقریباً به طور کامل خشک شود. سطح رطوبت نیز بهتر است پایین نگه داشته شود. جهت مرطوب نگهداشتن گلدان 2 تا 3 بار در هفته در تابستان آبیاری نمایید. در بهار و پاییز هفته ای یکبار و در زمستان به آن هر سه هفته یکبار آب دهید. در زمستان و دمای پایین در صورت آبیاری زیاد از اندازه، برگ ها ریزش می کنند.

خاک :بهترین خاک خاک لیمونی است ( ترکیبی از رس ، شن ، مواد آلی که بهتر است در مواد آلی از خاک برگ بیشتری استفاده شود تا خاک کمی از لوم سبکتر باشد ). برای تعویض گلدان همیشه یک ترکیب سبک - با شن و ماسه - انتخاب کنید که زه کشی خوبی داشته باشد... قرار دادن گیاه در گلدان بزرگ تر، باعث رشد گیاه می شود.

تکثیر :

کاشت بذر در خاک پیت در هوای گرم یا ریشه دار نمودن جوانه های ظاهر شده روی ساقه ؛ البته تکثیر این گیاه برای آماتورها و در منزل بسیار دشوار و تقریباً ناممکن است.

نکته:

برگ های مرده ی انتهای گیاه را جدا کنید.

حداکثر سالی یک بار...با استفاده از محلول 20-20-20

************************

نحوه پرورش و مراقت از گیاه آپارتمانی لیندا (Beaucarnea)

این گیاه از مقاوم ترین و زیباترین گیاهان آپارتمانی محسوب می شود. چنانچه در آبیاری آن افراط نشود گیاهی بی عار و بی خیال است و سال ها با شادابی از شما دلربایی می کند.

 

 

 

 

گونه سرشناس این گیاه ( B.nolina recurvata ) است که آن را اسب کوتاه و کوچک ( B.nolina recurvata ) نیز می گویند که تا مدت محدودی در درون آپارتمان ها قابل نگهداری است.

البته در این هنگام باید آن را درون گلدانی بزرگ (تغاری) برای تزئین حیاط خانه در محلی که سایه آفتاب باشد جای داد و در زمستان با پوشش نایلونی از آن حفاظت کرد.

این گیاه معمولا با یک ساقه و گاهی با چند تنه از خاک سر برمی آورد که نوک هر تنه یا ساقه تلی از برگ هایی به طول ۱۲۰ سانتی متر و به پهنای ۱ سانتی متر با لختی دلپذیری پوشیده می شود.

پایین تنه این گیاه در سطح خاک متورم شده و به شکل پیاز بزرگی درمی آید که با پوست چروکیده و رنگ کرم گونه اش پای فیل را در ذهن تداعی می کند. خاصیت این غده متورم این است که به صورت مخزن آبی درآمده و گیاه را در شرایط بی آبی، بی نیاز از آب می سازد.

پرورش و مراقبت

نور: در جایی از آپارتمان به خوبی رشد می کند که نور مستقیم خورشید به جز ماههای تیر و مرداد روزانه چهار ساعت یا بیشتر در آنجا بتابد. در شرایطی که پرورش آن با نور مصنوعی فراهم شود نباید از حداقل هشتصد شمع و مدت تابش آن از ۱۲ ساعت در روز کمتر باشد.

درجه حرارت: درجه حرارت ایده آل بین ۱۸ تا ۲۵ درجه سانتیگراد است. البته درجه حرارت های متغیر بین ۵ تا ۳۰ درجه را نیز به خوبی تحمل می کند.

آبیاری: این گیاه به آبیاری مفصل نیاز نداشته و در فواصل آبیاری خاک گلدان باید کاملا خشک به نظر برسد. آویزان شدن برگ های فوقانی نشانه افراط در آبیاری آن است.

کود: گیاهان تازه کاشته شده یا تازه خریداری شده را تا یک سال نباید کود داد ولی گیاهان پا گرفته را هر سال یک بار در بهار با کود استاندارد می توان تقویت کرد.

خاک: ترکیبی است از ۲ پیمانه پیت موس یا خاک برگ جنگلی و یک پیمانه ماسه شسته شده یا پرلایت و مقداری سبوس.

فصل تعویض گلدان: در صورت نیاز باید قبل از آغاز فعالیت مجدد گیاه در اوایل بهار در محیطی سربسته و بدون کوران انجام گیرد.

روش تکثیر: از طریق کشت بذر آن در مکانی مساعد امکان پذیر است.

***************************

 لیندا  -  PONYTAIL PALM

BEAUCARNEA RECURVATA: نام علمی

RUSCACEAE  - روساسه: خانواده

ایالات Tamaulipasو Veracruzو San Luis Potosí در مکزیک: بومی منطقه

نخل دم اسبی , پافیلی: نام های دیگر

Beaucarnea Recurvata

 

خاک و تغذیه : خاک لیمونی

دمای ایده آل محیط : 16 درجه سانتیگراد

آبیاری و رطوبت : خشک

نور محیط : زیاد

 

لیندا:

این گیاه به نخل دم اسبی و لیندا مشهور است اما نام علمی آن BEAUCARNEA RECURVATA است.

بومی جنوب غرب آمریکا و مکزیک است و به زندگی بیابانی عادت دارد. برگ های آن باریک و کشیده و ضخیم و مقاوم ، مجنون و آویزان و فنری است. این برگ ها سطح مقطع کمی دارند تا مانع از هدر رفتن آب گیاه شوند

حالت زیبای آن ناشی از سرازیر شدن برگ ها به طرف پایین بخصوص در سنین بالاست. انتهای ساقه ضخیم می شود و شکل عجیبی به خود می گیرد و نام انگلیسی آن به معنی پای فیل به همین علت است. پایه بسیار بزرگ و ورم کرده گیاه، آب را در خود ذخیره می نماید.

ارتفاع لیندا ممکن است به دو متر هم برسد. با بالا رفتن سن گیاه از ساقه آن جوانه هایی می روید که به خاطر حفظ شکل و فرم آن باید فوراً حذف گردند.

نگهداری از آن برای باغبان های آماتور نیز ساده است.

این جنس دارای24 گونه از درختچه ها و درختهای همیشه سبز میباشد.برگهای لیندا مجنون ، آویزان ، باریک ، کشیده ، ضخیم و مقاوم که طولشان تا 1.8 متررسیده و عرضشان کمتر از 2.5 سانتیمتر می باشد

رنگ برگها سبز تا سبز مایل به تیره و حالت زیبای لیندا ناشی از خمش برگها به طرف پایین بخصوص در سنین بالاست.رنگ گلهای آن سفید مایل به کرم است و به ندرت و فقط بر روی گیاهان مسن بخصوص در تابستان ظاهر میشود

این گیاه در گستره دمایی 21-12 درجه سانتیگراد بخوبی رشد میکند و به سرما حساس است و فقط گیاهان مسن دمای 6 درجه سانتیگراد را تحمل میکنند

این گیاه در تابستان به دفعات آبیاری بیشتری نسبت به زمستان احتیاج دارد.در طول فصل رویش هر 3 هفته یک بار و در طول فصل زمستان به مقداری که برگها را از پژمرده شدن نگهداری کند (فقط یکبار) آبیاری می نماییم.بعد از هر آبیاری تا آبیاری بعدی خاک باید کاملا خشک شود .لیندا میتواند تا یک سال آب را در پایه متورش ذخیره کند بنابراین آب دادن بیش از حد به گیاه متداولترین عامل نقصان در رشد و نابودی آن میباشد.این گیاه نیازمند یک مخلوط خاک خوب زهکشی شده با بافت لیمونی تقریبا سبک در5/7 -5/6 PH= است.مخلوط خاکی که شامل دو قسمت لوم یک قسمت پیت هوموس و دو قسمت ماسه و سنگریزه هایی برای ایجاد زهکش خوب لازم است.در نور کامل بهترین رشد را دارد.نور خیلی زیاد باعث سوخته شدن برگها و ریزش آن میشود و نور کم باعث رشد بیش از اندازه برگها و تغییر رنگ برگ به زرد و در نهایت افتادگی برگ میشود.

لیندا گیاهی کم توقع است و در طول بهار و تابستان یک بار از کود مایع استفاده میشود

مهمترین آفت لیندا کنه قرمز است که میتوان از مالاتیون و دیازینون استفاده کرد.مهمترین بیماری این گیاه پوسیدگی ریشه است که در اثر آبیاری زیاد و زهکشی ضعیف ایجاد میشود.

تکثیر آن از طریق ریشه دار کردن جوانه های روی ساقه و از طریق کاشت بذر در بهار انجام میگیرد. زمانی که دمای هوا 20 درجه سانتیگراد باشد

همچنین کاشت بذر در خاک پیت در هوای گرم یا ریشه دار نمودن جوانه های ظاهر شده روی ساقه از دیگر روش های تکثیر است؛ البته تکثیر این گیاه برای آماتورها و در منزل بسیار دشوار و تقریباً ناممکن است

با بالا رفتن سن گیاه از ساقه آن جوانه هایی می رویند که بخاطر حفظ شکل و فرم آن باید حذف گردند. هر دو سال یک بار گلدان را تعویض کنید زیرا تعویض زود به زود باعث ریشه زایی زیاد لیندا شده که این سبب افزایش ارتفاع و در نتیجه کاهش زیبایی آن میگردد.

برگ های مرده ی انتهای گیاه را جدا کنید

 

 خیلی وقت‌ها دوستانی که در آپارتمان زندگی می‌کنند از من این سوال را پرسیده‌اند که چه‌نوع گلدانی در این آپارتمان کوچک بهتر دوام می‌آورد. گیاهی که زیاد نیاز به نگهداری خاص نداشته باشد، فضای آپارتمان را شاد و سرزنده کند، زیاد کود نخواهد، زود به زود بزرگ نشود و برگ و باری داشته باشد که هرس شدید نخواهد. شاید در واقع باید در یک کلام گفت که همه سراغ گلی را می‌گیرند که کارمندپسند باشد!

اگر برای شما هم پیش آمده که هر گلدانی را به خانه می‌برید، بعد از چند ماه با ناراحتی هرچه تمام‌تر با گیاه خشک شده‌اش مواجه می‌شوید و تراس و انباری‌تان پر شده از گلدان‌های خالی، یک پیشنهاد خوب برای‌تان دارم؛ «لیندا» را با خود به خانه ببرید. به شرط اینکه چند توصیه خیلی کوچک را در مورد آن رعایت کنید، لیندا می‌تواند تا چندسال در گوشه پذیرایی یا تراس آپارتمان شما بدرخشد و با خرمنی از برگ‌های آویخته زیبایی را هدیه کند.

لیندا از کجا آمده؟

لیندا که به خاطر انتهای قطورش در انگلستان به پافیلی مشهور است، در ایالات‌‌متحده نخل دم اسبی نام دارد. خاصیت این مدل ورم کردگی این است که رطوبت را در بیابان‌هایی که شاید چند ماه پشت‌سر هم از بارندگی خبری نباشد، حفظ کند و برگ‌های کشیده‌اش دقیقا به منظور حفظ و نگهداری آب، به این شکل است. اگر در خانه لیندا دارید، منتظر آن باشید که ارتفاعش به دو متر برسد. اگر می‌خواهید قیافه‌اش تا چند سال زیبا باشد و زیاد تغییر نکند، جوانه‌هایی را که به مرور از انتهای ساقه آن رشد می‌کنند، حذف کنید.

با خیال راحت مسافرت بروید

اگر اهل مسافرت‌های طولانی هستید، اصلا لازم نیست نگران خشک شدن لیندا باشید. هفته‌‌ای یک‌بار آبیاری در بهار و پاییز و دو تا سه بار در تابستان برایش کافی است. گفته می‌شود در زمستان بهتر است به آن استراحت بدهید و دو تا سه هفته یک‌بار آبیاری‌اش کنید. تورم انتهای ساقه لیندا این امکان را به آن می‌دهد که تا یک‌سال آب برای خودش ذخیره کند. اگر دیدید برگ‌های بالایی‌اش شل و ول شده و آویزان است مطمئن باشید بیشتر از حد مجاز به آن آب داده‌اید.

با این نکات طول عمر لیندا را بیشتر کنید

۱+۳ توصیه کاربردی برای نگهداری لیندا در آپارتمان

خیلی کم توقع است

تطابق با زندگی در بیابان باعث شده لیندا نیاز چندانی به کود نداشته باشد. اگر می‌خواهید محکم‌کاری کنید، چیزی در حدود دو بار آبیاری همراه کود کامل را در بهار و تابستان در برنامه‌تان بگنجانید و اگر کود هم به آن ندادید، اصلا نگران نباشید؛ لیندا خیلی کم توقع است.

از گل‌های سایه‌انداز بیزار است

لیندا اصلا دوست ندارد گیاه دیگری رویش سایه بیندازد و اغلب با گیاهانی که از خودش کوتاهترند دوست است.  هر چند باید حواس‌تان باشد لیندا را نباید وسط گل و گیاهان دیگر قرار بدهید چون رطوبتی که در این وضعیت ایجاد می‌شود اصلا برایش خوب نیست.

417140_317

اگر برگ‌ها پژمرده شد …

اگر روی برگ‌های لیندا آب ریخته شد سریع‌ برگ‌ها را خشک کنید و اگر برگ‌ها را خشک نکردید و بیشترشان پژمرده شد، سعی کنید برگ‌های پژمرده را از بدنه‌اش جدا کنید و تا بیرون آمدن جوانه‌های جدید صبر کنید تا گیاه‌تان به وضع عادی برگردد در غیر این‌صورت گیاه‌تان را از دست داده‌اید.

نور باید متعادل باشد

لیندا به نور زیاد احتیاج دارد اما اگر آفتاب مستقیم ظهر تابستان ساعت‌ها روی برگ‌هایش بتابد  برگ‌ها می‌سوزند و خیلی سریع می‌ریزند.  اگر رشد برگ‌ها بیش از اندازه زیاد باشد و رنگ‌شان به زردی بزند، مطمئن باشید لیندا دچار کم نوری شده است.

لکه‌های قرمز را جدی بگیرید

شاید مهم‌ترین آفتی که لیندا را تهدید می‌کند، کنه قرمز باشد. اگر روی برگ‌های لیندا لکه‌های قرمز دیدید، با دستمالی این لکه‌ها را از روی ساقه‌ها ‌بردارید. اگر سریع متوجه شوید کنه‌های قرمز دیگر نمی‌توانند پیشروی کنند.

یادتان باشد که این گل حمام کردن را دوست ندارد. پس هرگز روی برگ‌هایش آبپاشی نکنید! اما برای برداشتن لکه‌ها، اگر تعدادشان زیاد بود، یک لیتر آب را همراه با دو سه قطره مایع ظرفشویی، در یک بطری آبفشان ریخته و روی قسمت‌های قرمز آب‌پاشی کنید و خیلی سریع خشکش کنید در حین خشک کردن کنه‌ها از بدنه گل جدا می‌شوند. نگران نباشید این کنه‌ها برای سلامتی انسان خطری ندارند. بیماری مهمی که لیندا را تهدید می‌کند، پوسیدگی ریشه است که خود ما مسبب اصلی آن هستیم. ریشه‌های لیندا به غیر از آب به هوا هم احتیاج دارند. اگر می‌خواهید ریشه‌اش پوسیده شود و بمیرد، هر روز به آن آب بدهید در غیر این‌صورت هر بار صبر کنید تا سطح خاکش کاملا خشک شود.

خاک لیمونی دوست دارد

متخصصان برای این گیاه خاک لیمونی تجویز می‌کنند اما این سوال پیش می‌آید که لیمونی دقیقا یعنی چه جور خاکی؟ خاک لوم یا لیمونی مخلوطی از خاک رس، شن و مواد آلی است و به‌طور کلی خاکی که پس از طغیان رودخانه‌ها در کنار آنها بجا می‌ماند خاک لیمونی گفته می‌شود. این خاک همان خاکی است که لیندا در بیابان‌های مکزیک با آن اخت شده و بسیار سبک است. البته باغبان‌ها به روش‌های مختلف برای لیندا ترکیب خاکی درست می‌کنند. اگر در مخلوط خاک لیمونی لیندا، پیت ماس و هوموس دیدید، تعجب نکنید. این مخلوط برای رشد گیاه ارزش تغذیه‌‌ای بالایی دارد.

به گلدانش دست نزنید، بهتر است

در مورد بعضی گل‌ها و گیاهان به هیچ عنوان عوض کردن گلدان در خانه، توصیه نمی‌شود چون ممکن است اصول دقیق آن را ندانید و بعد از مدت کمی گیاه از بین برود. این مساله در مورد لیندا اهمیت بیشتری دارد.

نه تنها اشتباه در تعویض خاک و گلدان به آن صدمه می‌زند، بلکه تعویض زود به زود باعث ریشه‌زایی آن شده و ارتفاع ساقه را زیاد می‌کند. اینطوری گیاه زیبایی و تعادلش را از دست می‌دهد. اگر بیشتر از دو، سه سال است که گلدان لیندا در خانه عوض نشده با یک متخصص مشورت کنید. این مساله در مورد تکثیر هم صدق می‌کند؛ تکثیر آن از طریق ریشه‌دار کردن جوانه‌های روی ساقه یا کاشت بذر در دمای ۲۰درجه سانتی‌گراد انجام می‌شود که کار هر کسی نیست.

417141_662

مراقب باشید آفتاب‌سوخته نشود

لیندا گیاه بیابان است و آفتاب اما آپارتمان با نور متوسط را هم به خوبی تحمل می‌کند. پس تراس خانه هم جای خوبی برای نگهداری آن است. اگر در مورد انتخاب جا برای گلدان لیندا شک دارید، جایی را انتخاب کنید که نور متوسطی داشته باشد. نور خیلی زیاد برگ‌هایش را می‌سوزاند و نور کم هم برگ‌ها را زرد و رنگ‌پریده می‌کند. در هر دو صورت گلدان‌تان کچل می‌شود.

نوک و حاشیه برگ‌ها قهوه‌ای و خشک می‌شوند

اگر فقط نوک برگ آسیب دیده و قهوه‌ای شده باشد و حاشیه‌ها هنوز سبزرنگ‌اند، علت هوای خشک یا صدمه ناشی از برخورد شی مکانیکی با گیاه است. اما حاشیه‌های زرد و قهوه‌ای علت‌های دیگری دارند؛ ازجمله اینکه در آبیاری دقت نشده و آب بیش از اندازه یا کمتر از حد مجاز داده شده است، گاهی هم درجه حرارت کم یا نور کم می‌تواند این عوارض را داشته باشد.

شازده کوچولوی مهربانی برای گل‌های‌مان باشیم

اگر هر بار که گلدانی را می‌خرید و به خانه می‌آورید این استرس را دارید که چند ماه بعد باید گلدان خشک‌شده‌اش را از خانه بیرون ببرید، همین استرس شما گلدان‌تان را نابود خواهد کرد. در نگهداری از گل و گیاه اولین نکته‌ای که همیشه باید یادمان باشد، این است که اعتمادبه‌نفس داشته باشیم. گل‌ها درست مثل حیوانات حس خوب و بد ما را می‌گیرند. به یاد داشته باشید که تجربه ثابت کرده هر کسی می‌تواند یک خانه پرگل داشته باشد؛ مهم این است که بخواهد.

دومین نکته این است که از گل و گیاه‌تان نترسید، اگر همیشه شازده کوچولو را به خاطر داشته باشید که با چه عشقی از تنها گل سیاره‌اش نگهداری می‌کرد، هیچ‌وقت گل‌تان را تنها نمی‌گذارید.

گل‌ها مثل حیوانات دوست دارند مورد توجه باشند و در محلی از خانه باشند که فراموش نشوند. سعی کنید هر روز به گلدان‌تان سر بزنید، برگ‌های زرد شده‌اش را جدا کرده و با مهربانی آبیاری‌اش کنید (حتی گفته می‌شود آبپاش را دو دستی بگیرید، طوری که انگار چای تعارف می‌کنید).  برخی از کارشناسان حتی توصیه می‌کنند چند دقیقه‌ای را برای گلدان‌تان اختصاص دهید و از شادابی و زیبایی‌اش تعریف کنید.

*******************

آموزش تکثیر گل لیندا

آموزش تکثیر گل لیندا

آموزش تکثیر گل لیندا : تکثیر از طریق کاشت بذر و ریشه دار کردن تنه جوش صورت می‌گیرد.
گاهی روی ساقه و مخصوصاً در قسمت انتهایی ناحیه متورم گل گیاهچه های کوچکی سبز می‌شود که اصطلاحاً به آنها تنه جوش میگویند.
بعد از مدتی که از رشدش بگذرد انتهای گیاهچه محل اتصال به پایه مادری متورم می‌شود.
ان هنگام می‌توانید گیاهچه را با کاتر تیز و ضد عفونی جدا کرده و انتهای قلمه را داخل هورمون ریشه زایی بزنید و بکارید در گلدانی جداگانه طوری که ۳۰% از گیاهچه داخل خاک باشد.
گلدان را بگزارید مکان سایه با نور محیطی زیاد و دور از تابش مستقیم آفتاب باشد.
رطوبت خاک را با آبیاری برای گل تأمین کنید ولی در حد مرطوب کردن بستر غرقابی کردن باعث گندیدگی می‌شود.
روی گلدان را با نایلون شفاف کاور کنید تا تأمین رطوبت کند.
ولی ریشه دار کردن تنه جوش به سختی و تقریباً برای افراد مبتدی و در محیط منزل تقریباً غیر ممکن است.
با سرزنی لیندا می‌توانید آن را چند شاخه کنید.

جدا کردن پاجوش‌های که از کنار گیاه مادری بیرون آمده یکی از روش‌های تکثیر لیندا است در واقع گاهی در یک گلدان دو یا چند گیاه به شکل متراکم در حال رشد هستند که می‌توان در زمان تعویض گلدان گیاه در فصل بهار نسبت به جداسازی آنان اقدام کرد.
قبل از جداسازی پاجوش‌ها وسایل لازم از قبیل گلدان. سنگریزه برای زهکش و خاک مناسب را فراهم کنید یک تا دو سانت انتهای گلدان را سنگریزه بریزید به منظور خروج آب اضافه حدود ۳۰% از فضای خالی گلدان را از مخلوط کاشت پر کنید سپس گیاه مادری از گلدان بیرون آورده و تا حد امکان خاک اطراف ریشه گیاه را تمیز کنید برای جلوگیری از آسیب رسیدن به ریشه‌ها می‌توانید از جریان ملایم آب استفاده کنید.
گیاه را از قسمت در هم فرو رفته و متصل جدا کنید برای این کار می‌توانید از کاتر یا قیچی باغبانی کمک بگیرید.
سپس هر گل را در گلدانی مستقل کاشته و فضای خالی را با خاک پر و بستر را آبیاری کنید.

هرس لیندا: گاهی بر بروی ساقه گیاه مادری جوانه‌هایی رشد می‌کند اگر چه در تکثیر این گیاه می‌توان از آنان استفاده کرد اما نگهداری آنها بر روب تنه مادری موجب چند تنه شدن گیاه خواهد شد بنابراین برای حفظ ظاهر گیاه می‌بایست این جوانه‌ها را از ساقه جدا کرد.

خزانه لیندا کشت شده از بذر
خزانه لیندا کشت شده از بذر

 

هرس لیندا
سر زنی گیاه لیندا به منظور چند شاخه شدن

آموزش تکثیر گل لیندا

پر کردن ریشه و زمان مناسب برای تعویض گلدان
پر کردن ریشه و زمان مناسب برای تعویض گلدان

 

لیندا چند شاخه
لیندا چند شاخه

 




:: موضوعات مرتبط: گیاهان آپارتمانی , ,
:: بازدید از این مطلب : 2806
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 5 آذر 1396 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: