نوشته شده توسط : hr

سینگونیوم

 

اسم علمی: سینگونیوم (Syngonium auritum)

syngonium

این گونه بومی مکزیک است.گیاهی است بالا رونده با رشد سریع که شباهت زیادی به فیلودندرون دارد. 
طرز تشخیص این گیاه در مقایسه با فیلودندرون در این است که در گیاه جوان سینگونیوم، برگهای جوان نیزه ای شکل و در قسمت تحتانی نزدیک به محل اتصال به دمبرگ به صورت دو گوشواره در امده است. 
رگبرگهای این گونه زرد رنگ میباشد.ساقه گیاه تولید ریشه های هوایی زیاد می نماید.گیاه جوان این گونه زیبا و به عنوان گیاه اپارتمانی پرورش داده می شود.به مرور که سن گیاه افزایش می یابد برگ های تحتانی را از دست داده و گیاه زشت میشود.
untitled
فرم ساقه:

سینگونیوم گیاهی است بالارونده. ساقه هایش رشد زیادی می کنند و از در و دیوار بالا می روند.با حذف قسمتهای بالایی ساقه ها می توان گیاه را طوری تربیت کرد که رشد جانبی بیشتری داشته باشد.لازم است برای سینگونیومهایی که به صورت بالارونده تربیت می شوند، قیّم تهیه کنید. چون ساقه ها نرم هستند، باید به قیم بسته شوند، تا دچار شکستگی نگردند.

اگر ساقه سینگونیوم با محل مرطوب تماس پیدا کند، ایجاد ریشه های نابجا می کند. شما می توانید یک چوب بلند را تهیه کرده و اطرافش را با خزه پوشش داده و از آن به عنوان قیم استفاده کنید. در صورتی که خزه ها را خیس کنید، ریشه های نابجا ظاهر گشته و به داخل خزه ها نفوذ می کنند. (شکل یک) با ظاهر شدن ریشه ها نابجا می توانیم مواد غذایی را نیز در آب حل کرده و به این ترتیب آب و کود را دراختیارش قرار دهیم. انعطاف پذیری ساقه های سینگونیوم به ما اجازه می دهد تا هر طور که بخواهیم آن را تربیت نموده و به آن شکل بدهیم. ضمنا افزایش ریشه های نابجا موجب استحکام بیشتر گیاه می گردد.

آبیاری:

در فصل تابستان هر هفته سه بار و در زمستان یک بار در هفته به آن آب بدهید.اسپری نمودن آب روی برگها، بخصوص در تابستان به رشد بهتر سینگونیوم کمک می کند.

نور:

به نور سایه روشن نیازمند است. به طور کلی نور کم برای سینگونیوم به مراتب بهتر از نور زیاد است. آفتاب تند موجب سوختگی نوک برگها و رنگ پریدگی می گردد. در فصل تابستان آن را از کنار پنجره های آفتابگیر دور کنید.

گرما:

در زمستان نباید هوا خیلی سرد شود. درجه حرارت مناسب برای سینگونیوم در زمستان 15 درجه سانتی گراد است، اما در تابستان گرمای بیش از 21 درجه سانتی گراد ممکن است آزاردهنده باشد. در اثر گرمای زیاد برگهایش قهوه ای می شوند. در این صورت باید برگهای قهوه ای را قیچی کنید. گیاه را به محل خنک ببرید و به آن آب بیشتری بدهید.

ازدیاد: 
قلمه ساقه در بهار در حرارت 24_21 درجه سانتی گراد. 
تغذیه: 
از کود های مناسب گیاهان آپارتمانی طبق دستور العمل هر 20 روز یکبار به ویژه در فصول گرم استفاده شود.
نوع خاک: 
مخلوطی از خاک برگ، تورب (پیت ماس) و خاک ماسه ای. 
موقع کاشت یا تعویض گلدان در زمستان است.

syngonium-on-post

مراقبتهای لازم:

گاهی ساقه های سینگونیوم بیش از اندازه بلند شده و تعداد برگهایش کم می شوند. در این حالت فاصله میان برگها زیاد می گردد. این موضوع که موجب زشت شدن گیاه می شود، به دلیل تاریکی محیط است. با قرار دادنِ گلدان در محل سایه روشن این حالت را از بین ببرید.

در سینگونیومهای بزرگ برگهای پایینی زرد گشته و می ریزند، زیرا آنها در دوره رشد، به مواد غذایی بیشتری نیاز خواهند داشت. با استفاده از مواد غذایی کمکی آنها را تقویت کنید.

اگر ملاحظه نمودید گیاه شما به طور بی رویه رشد کرد و برگهایش کم شدند، نگران نشوید. ساقه های بلندش را قیچی کرده و از این ساقه ها برای ازدیاد گیاه به روش قلمه ساقه استفاده کنید. تابستان زمان مناسبی برای تکثیر سینگونیوم است. نه تنها با استفاده از ساقه هایش و قرار دادنِ این ساقه ها در آب یا ماسه، ازدیاد می یابد، بلکه از ریشه های نابجایی که روی ساقه هایش ظاهر می گردند، می توان آن را زیاد کرد. برای تکثیر با استفاده از ریشه های نابجا ساقه هایی که تولید ریشه های نابجا کرده اند، بریده شده و به گلدانی که با مخلوطی از ماسه، خاک و خاکبرگ پر شده، منتقل می کنیم.

آفات:

کنه های قرمز مهمترین آفت این گیاه هستند. کنه ها در قسمت پشت برگها، تارهایی بسته، و موجب زرد شدن برگها می شوند. برگهای آفت زده را با آب بشویید.

*******************

دوست دارید گل سینگونیوم را در آپارتمان پرورش دهید؟

11

سینگونیوم یکی از جمله گل هایی می باشد که در اکثر آپارتمان خا دیده می شود زیرا این گل سینگونیوم با شرایط آپارتمان تا حدودی مساعد می باشد پس با ما همراه باشید

گیاه آپارتمانی سینگونیوم

نام علمی:   Syngonium podophyllum

نام انگلیسی: Goosefoot Plant, Arrowhead vine

خانواده: گل شیپوریان (Araceae)

سینگونیوم

جنس سینگونیوم شامل گیاهانی است که زادگاه آنان جنگل های بارانی و گرمسیری است و بصورت پیچ از درختان بالا رفته و تا ارتفاع ۲۰ متر و حتی بیشتر رشد می کنند. از این جنس گونه سینگونیوم پودوفیلوم به عنوان یک گیاه آپارتمانی شناخته می شود و امروزه ارقام مختلفی از آن تولید شده که تفاوت هایی در شکل و رنگ برگ با هم دارند.عادت رشدی سینگونیوم به صورت پیچ بالارونده است و در صورت نداشتن تکیه گاه به صورت خزنده رشد می کند و به خاطر شکنندگی ساقه ها با حذف قسمت های بالایی آن ها می توان گیاه را طوری تربیت کرد که رشد جانبی بیشتری داشته باشد و گیاهی کوچک و فشرده بدست آورد.شکل برگ ها شبیه سرنیزه بوده و در ناحیه دمبرگ در برگ ها بریدگی ایجاد گشته و به گوشواره شباهت پیدا می کند. رنگ برگ ها از سبز تیره تا سبز بسیار روشن متفاوت است. با رشد و بلوغ گیاه شکل برگ ها هم تغییر می کند و دارای لوب می شود و همچنین برگ های قلبی شکل در ابتدا رشد به شکل نیزه ای در می آید.

 

نیازمندی های محیطی

خاک:

مخلوطی از خاک برگ و پیت موس با زهکش خوب محیطی مناسب را برای رشد ریشه های این گیاه می سازد. استفاده از کودی مثل ۲۰-۲۰-۲۰ با نصف غلظت معمول در فصل رشد برای برگ دهی و انبوهی گیاه لازم است. این گیاه تراکم ریشه در گلدان خود را دوست دارد.

آبیاری:

به آبیاری متوسطی احتیاج دارد و زمانی که سطح خاک رطوبت خود را تا حدودی از دست داده بود گیاه را آبیاری باید کرد و همچنین نباید گیاه خشکی بکشد. همچنین رطوبت هوا برای این گیاه بسیار مهم است و تامین آن و غبارپاشی روزانه باعث شادابی و بالندگی گیاه می شود.

نور:

بهترین رشد را در مکانی پرنور و البته به دور از نور مستقیم آفتاب دارد. هر چه نور کم تر شود ساقه بلند تر و علفی شکل شده و استحکام آن کم تر می شود و فاصله بین دو برگ زیاد می شود.

دما:

در فصل رشد دمای ۳۰-۲۰ درجه برای آن مطلوب است. حداقل دمای در فصل سرد برای گیاه ۱۶ درجه است.

 

تکثیر

تکثیر این گیاه با استفاده از قلمه ساقه که ریشه های هوایی دارد انجام می شود. در اواخر بهار یا اوایل تابستان قلمه های به طول ۱۰ سانتیمتر از نوک ساقه ها تهیه کنید. برش را دقیقا از زیر یک گره بزنید و برگ انتهایی قلمه را حذف کنید و در خاک مناسب قلمه زنی بکارید و شرایط قلمه زنی را مهیا کنید. ۶-۴ هفته بعد قلمه ها ریشه دار می شوند.

منبع: گل و گیاه




:: موضوعات مرتبط: گیاهان آپارتمانی , ,
:: بازدید از این مطلب : 982
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 5 آذر 1396 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: